Pintér Béla Társulata| MilliPop Playhouse| Madách Színház| SPA| Concerts| Kolibri Theatre| Vígszínház/Pesti színház| Katona József Színház| Hungarian State Opera| Szabad Tér Színház | CAFE Budapest| BEER TOUR| Sport & Family Day| Momentan| Zoo Pass|

CAFE Budapest

PRIORITY PROGRAMS AND PREMIERS IN 2016

For ticket contact Szabadtér Jegyiroda (1065 Budapest, Nagymező u. 68.  H: 12.00-18.00, K-P: 10.00-18.00)

Phone: +36 (1) 301-0147 Mail: szervezes@szabadter.hu

 

Address:

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ  

1065 Budapest, Nagymező Street 68. 

Telefon: +36 1 269 0470 

E-mailjegy@fesztivalvaros.hu 

Opening hours:

Monday: 12:00–18:00

Tuesday–Friday 10:00–18:00

Weekend: closed

 

Contact at ExxonMobil: zsuzsanna.bartha@exxonmobil.com

 

Catch-Pop String-Strong

Muzikum - Koncertterem

október 8., 20.00 crossover

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

A duó különleges, hasonlíthatatlan zenei világot képvisel. A két művésznő zenéje a szó legszorosabb értelmében besorolhatatlan, különleges ízű saját kompozícióikon és feldolgozásaikon egyaránt nyomott hagyott a popzene, a népzene, a kortárs klasszikus és az experimentális muzsika gondolkodásmódja. A hangszeres virtuozitás éppúgy sajátjuk, mint a hol groteszk, hol költői világlátás. Játékuk végtelenül természetes, a modern hangtechnikát lényegében nem is veszik igénybe. Közreműködik: Jelena Popržan – brácsa, ének, Rina Kaçinari – cselló, ének

InFusion Trio feat. Sena

Bálna Budapest - Event Hall

október 12., 20.00 könnyűzene

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

Egyéni hangzás, rendhagyó hangszerelés és a világon egyedülálló technikai megvalósítás. Ez jellemzi az InFusion Triót. A trió egyedi tónusa a hangszerválasztásból ered. Az elektromos hegedű, az elektromos cselló, a basszusgitár és az elektromos dobok effekt és looperpedálokon keresztül szólalnak meg, egy rendkívül különleges hangzásvilágot teremtve így. Saját szerzemények mellett a zenekar fő profilja híres topslágerek átdolgozása, olyan előadók dalait hallhatjuk új köntösben, mint a Maroon5, Calvin Harris, David Guetta, John Newman, vagy épp a Daft Punk. A vibráló tehetségű énekesnővel, az Irie Maffiából is ismert Sena Dagaduval fergeteges estére készülnek.

 

 

Four Bones Quartet Feat. Bocskor Bíborka

Bálna Budapest - Event Hall

október 13., 20.00

könnyűzene

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

A Quartet 2014-ben indította útjára vadonatúj projektjét, amellyel továbbfeszegeti a műfaji határokat. A már jól megszokott Four Bones-hangzáshoz a modern elektronika és az ütőhangszerek armadája társul. Az októberi koncerten egy megújult köntösben lesz hallható az est meghívott vendégével, a Magashegyi Underground énekesnőjével, Bocskor Bíborkával. A Cinematic Bones névre keresztelt produkció több európai városban bemutatkozott már, a projekt elsőként Stuttgartban, majd Paderbornban és Brüsszelben aratott nagy sikert.

 

Belem - Kathy Adam & Didier Laloy

Muzikum - Koncertterem

október 14., 20.00

világzene

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

A belga duó tagjai, a csellista Kathy Adam és a harmonikás Didier Laloy hosszú évek óta ismerik egymást, a legkülönbözőbb formációkban léptek már fel, duóban azonban csak az utóbbi években játszanak. Nincs olyan zenei stílus, amelyben Didier Laloy ne próbálta volna ki magát. Az elmúlt két évtizedben száznál is több lemez készült a közreműködésükkel.

radio_56

Bálna Budapest - Event Hall

október 15., 20.00

könnyűzene/ irodalom

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

Hogyan és miért válik hőssé egy hétköznapi ember? Kiket ragad magával a forradalom lendülete? 1956. október 23-án sokan nem sejthették még a reggeli órákban, hogy napnyugtára akár még fegyvert is fogva kelnek fel az önkény és az elnyomás ellen. A korabeli fotókon a legtöbb felkelő arcán érzékelhető nyomot hagyott a sorsfordító nap katarzisa. Ugyanez a felfokozott lelkesültség sugárzik a forradalmi napok verseiből, és ennek az érzésnek igyekeznek a nyomába szegődni a mai költemények is. A pillanat szülte líra pedig könnyen válik dallá. Ezek a dalok szólalnak meg az est során ikonikus előadók tolmácsolásában. Rendező: Horváth Balázs     

A Short Outline of Everything

Átrium - Film - Színház

október 15., 19.00

színház/tánc

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

Új művészi kifejezési formák kutatása a legújabb technológiák és multimediális eszközök bevonásával - röviden így lehetne jellemezni a lengyel Cloud Theatre működését. A Short Outline of Everything (A mindenség rövid vázlata) nem kevesebbre vállalkozik, mint a világ történetének elmesélésre. A nézők madártávlatból nézhetik végig évezredek históriáját. A különleges látványvilágú produkció a színház, a film és a legkülönbözőbb vizuális művészetek egyedi kombinációja; a Cloud Theatre egy új műfajt (performative cinema) teremtett, ez az elementáris moziélmény nem előre gyártott elemekből jön létre. A CLOUD THEATER vendégjátéka, rendező: Teo Dumski.

 

Egy ünnepi színjáték - ’56-’16

Várkert Bazár - Rendezvényterem

október 18., 19.30

crossover/színház/tánc

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

Az 1956-os események 60. évfordulójára készült összművészeti produkció a forradalmi időszak hangulatát idézi meg. A szereplők a térinstallációkon, szövegrészleteken keresztül, a színház és a performance műfaji peremvidékén táncolva igyekeznek túllépni a műfajok között feltételezett vasfüggöny határain.

Rendező, koreográfus: Gergye Krisztián

Közreműködik: Vizin Viktória-ének, Zombola Péter-zongora, Accord Quartet, Barabás Anita, Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna, Gergye Krisztián, Rétfalvi Tamás, Téri Gáspár.

 

Euridiké Álma Pesti Vigadó - Díszterem

október 19., 19.30 kamara koncert

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

Vajon mi lehet egy hárfa hangjánál szebb? Természetesen két hárfa hangja. A mágikus, mitikus, éteri hangzásokra képes hárfa két jeles művésze, Razvaljajeva Anasztázia és Zuzanna Elster a hangszer duóirodalmának különlegességeit mutatja be, köztük néhány ősbemutatóként felcsendülő kompozícióval. Az orosz származású Razvaljajeva Anasztázia 1993 óta él Magyarországon, 2011-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, azóta számos versenyen szerepelt kiváló eredménnyel.

 

Vinnai Andrásné: A szerelem zsoldosai

Jurányi Ház

október 7., 19.00

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

A nevetés garantált! Vidor Fesztivál 2016 - Pantalone-díj

 

Műsorunkkal azon férfiak és nők emléke előtt tisztelgünk, akik megjárták a párkapcsolat legmagasabb csúcsait és legmélyebb bugyrait. Akik kezdetben társra vágytak, hogy ne kínozza őket a magány, végül pedig magányra vágytak, hogy ne kínozza őket a társ. Játsszák: Bata Éva, Vinnai András Dumaszínház – Füge Produkció

 

 

Át az ingoványon

Jurányi Ház

október 10. hétfő 19.00

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

 

Hó. Vér. Bundás emberek. Arandorban állandó tél és béke honol, de az ingoványon túl már gyülekeznek a sötétség seregei. A k2 Színház legújabb előadása a Jurányiban: egy epikus fantasy inspirálta új dráma Benkó Bence és Fábián Péter szerzőktől. Rendezte: Ascher Tamás „Az ingovány metaforaként megszámlálhatatlan kézenfekvő, megfejtést kínál. No de amennyiben nem metafora? Kijelentjük: nem az.” (Ascher Tamás)

 

 

Patrick Süskind: A nagybőgő

Jurányi Ház

október 12., 19.00

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR: 1.900,- Ft

 

Legjobb monodráma előadás - MOST Feszt 2016.

A FÜGE novemberben mutatta be Patrick Süskind A nagybőgő című monodrámáját Klem Viktorral a főszerepben. A magyar közönség Darvas Iván legendás alakításán keresztül ismerheti a német író 1981-es darabját, amit ez az előadás most új alapokra készül helyezni. Ahogy Klem Viktor elmondta: “Az eredeti mű főhőse pont kétszer olyan idős mint most jómagam. Viszont a kérdések és problémák melyeket hősünk feszeget, éppúgy érintenek egy mai fiatalembert, mint egy nyugdíj előtt álló tapasztalt muzsikust…”

 

 

Somnakaj - Gypsy musical

Nemzeti Színház

szeptember 23., 19:00

 

JEGYEK 20% KEDVEZMÉNNYEL!

Jegyárak: 1800, 2100, 3000, 3800 Ft melyből a kedvezmény levonandó.

 

 

A Somnakaj az első roma sorsjáték a színház és a koncert egyvelege, romák és nem romák előadásában. A darabban helyet kap az élőzene, a tánc, a tradicionális képzőművészet és iparművészet, melyek együttesen adnak hiteles képet a roma világról. A világhírű roma zenészek mellett a fiatal roma tehetségek és hazai nem roma művészek is szerepet kapnak.

Szereplők: Somnakaj - Szakács Hajnalka, Gojma - Kovács Antal, Misi - Mező Misi / Oláh Gergő, Doktornő - Falusi Mariann, Zsáró - Papadimitriu Athina, Sanyi tata - Balogh Lajos, Béla bácsi - Szakcsi Lakatos Béla, Lajoska - Kathy Horváth Lajos Író: Müller Péter Sziámi, Zeneszerzők: Kovács Antal, Marco Markovic, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus, tradicionális roma dalok. Rendező: Hegyi Árpád Jutocsa

 

Oláh Kálmán: Kodály Impressions

2017. október 12., 19.30 - Zeneakadémia

Teljes ár: 1900 Ft,2200 Ft, 2500 Ft Kedvezmény: 30%

Ha a jazz és a nagy klasszikusok, például Bach, Liszt vagy Bartók kapcsolatáról van szó, Oláh Kálmán neve biztosan az elsők között jut eszünkbe. Érzékeny játékának, elmélyült kompozíciós stílusának, lényeglátó zenei szemléletének köszönhetően minden megszólalását autentikusnak érezzük.

Scheuring Kata fuvolakoncertje

2017. október 9., 19.30 - Petőfi Irodalmi Múzeum

Teljes ár: 1000 Ft Kedvezmény: 30%

A fiatal fuvolista 2011-ben első díjat nyert a Bántai Vilmos Fuvolaversenyen. Repertoárján nagy hangsúllyal szerepelnek 20. századi művek, és különösen vonzza a francia zene. Muzikalitására, letisztult játékára hatással voltak egy gregorián

kórusban szerzett tapasztalatai is, melynek éveken át tagja volt.

Mini-Fesztivál • 4.1

2017. október 9., 19.30 - Várkert Bazár

Jegyár: 500 Ft

Az immár harmincéves Mini-Fesztivál a magyar zeneszerzés több generációjának biztosít fórumot. Az évről évre ős-, valamint magyarországi bemutatókat felsorakoztató koncertsorozat kiváló lehetőséget biztosít a kortárs komolyzene kedvelőinek, hogy megismerhessék a hazai és külföldi zeneszerzők legfrissebb munkáit.

Mini-Fesztivál • 4.2

2017. október 10., 19.30 - Várkert Bazár

Jegyár: 500 Ft

Az 1987-ben alapított koncertsorozat jubileumi, harmincadik évében az egyik legnevesebb izraeli zeneszerző, Yinam Leef (1953) műveit is műsorra tűzi. Yinam Leef a fiatal tehetségek eltökélt támogatója.

Mini-Fesztivál • 4.3

2017. október 12., 19.30 - Várkert Bazár

Jegyár: 500 Ft

Az évről évre ős-, valamint magyarországi bemutatókat felsorakoztató koncertsorozat ezúttal sem marad adós premierekkel. A koncerten a legfiatalabb generáció, a Kodály Zoltán alkotói ösztöndíjasok, így Virágh András Gábor és Alpár Balázs kompozíciói is felcsendülnek.

Mini-Fesztivál • 4.4

2017. október 15., 19.30 - Várkert Bazár

Jegyár: 500 Ft

A hangversenysorozat megálmodója, Durkó Zsolt így beszélt az új zene jelentőségéről és az ismeretlen világok szépségéről: „Az alkotóművészet ösztönszerű lényegéhez tartozik a megújulás képessége. Így a pontatlan sejtés, kétely, képzelődő hallucináció, mely a felfedezés lendületében talál utat – nélkülözhetetlen.”